Futbalový turnaj Coca-Cola Školský pohár začína v apríli

18.02.2005 Celý región

Bratislava, 18. februára 2004 – Futbalový turnaj CoCa-Cola Školský pohár sa uskutoční po prvýkrát aj na Slovensku. Prihlásiť sa doň môžu všetky základn...
Bratislava, 18. februára 2004 – Futbalový turnaj CoCa-Cola Školský pohár sa uskutoční po prvýkrát aj na Slovensku. Prihlásiť sa doň môžu všetky základné školy a osemročné gymnáziá do 15. marca 2005. Ide o najväčšiu školskú futbalovú súťaž v Slovenskej republike, ktorá sa bude hrať na veľkých, prevažne trávnatých, futbalových ihriskách. Všetci účastníci získajú zaujímavý darček, víťazné družstvo získa atraktívnu cenu – zahraničný zájazd s futbalovou tematikou. Najväčšie talenty si môžu všimnúť aj tréneri prvoligových slovenských družstiev.

„ V Českej republike sa podobný turnaj bude konať už po piatykrát. Minulý rok sa na ňom zúčastnilo až 1798 školských družstiev a víťaz sa zúčastnil na dvoch zápasoch českého národného tímu na EURO v Portugalsku, “ povedal Zdeněk Vilímek, Public Affairs and Communications Director, CoCa-Cola Česká a Slovenská republika. Okrem toho turnaj počas štyroch rokov u našich susedov objavil aj niekoľko vychádzajúcich futbalových hviezd, o ktoré prejavili záujem aj české prvoligové futbalové kluby.
Turnaj je určený pre žiakov vo veku 12 až 16 rokov, to znamená druhý stupeň základných škôl a 1. až 4. triedy osemročných gymnázií. Uzávierka prihlášok do Coca-Cola Školského pohára je do 15. marca. Školy už dostali prihlášky a môžu sa zaregistrovať aj cez webovú stránku:
www.coca-colapohar.sk. V mesiacoch apríl - máj sa uskutočnia najprv kvalifikačné turnaje za účasti štyroch tímov a potom päť regionálnych kôl. Finále súťaže sa potom odohrá za účasti šiestich najlepších tímov koncom júna v Bratislave.
Aj v tomto ročníku Coca-Cola Školského pohára je pre všetkých prihlásených pripravených veľa zaujímavých cien. Ceny získajú všetci hráči tímov, každá prihlásená škola a tréneri. Družstvá, ktoré skončia na druhom až štvrtom mieste získajú športové vybavenie v hodnote 50, 30 a 20 tisíc slovenských korún. Na víťaza turnaja čaká ešte atraktívny zájazd do zahraničia s futbalovou tematikou a s návštevou jedného z európskych futbalových veľkoklubov.
Záštitu nad touto akciou prevzal štátny tajomník Ministerstva školstva Slovenskej republiky Ing. František Tóth.
Kontakt:
Zuzana Krenyitzká, AMI Communications, tel. 02/4341 5709, fax. 02/4341 1939, office@amic.sk

Všeobecné informácie
Futbalový turnaj Coca-Cola Školský pohár 2005 je organizovaný na území Slovenskej republiky. Turnaj je určený pre žiakov a žiačky II. stupňa základných škôl a osemročných gymnázií vo veku 12 až 16 rokov. Môžu sa doň prihlásiť všetky školské družstvá, ktoré pošlú správne vyplnenú prihlášku. O celkovom víťazovi rozhodne finálový zápas, ktorý bude súčasťou záverečnej fázy – finálového turnaja, ktorého sa zúčastní 8 najlepších družstiev. Všetky zápasy turnaja sa hrajú podľa klasických pravidiel futbalu, súťažných pravidiel a ostatných platných predpisov Slovenského futbalového zväzu (SFZ).
Organizátori Coca-Cola Školský pohár 2005
Organizátorom turnaja je spoločnosť Coca-Cola Slovakia, s.r.o. Turnaj bude riadiť organizačný výbor turnaja, ktorý bude rozhodovať aj o všetkých otázkach turnaja. Oficiálnu záštitu nad turnajom prevzal štátny tajomník Ministerstva školstva Slovenskej republiky Ing. František Tóth.
Systém turnaja
Prihlásené družstvá budú zaradené do 32 skupín podľa regionálneho hľadiska. Počet družstiev v jednotlivých skupinách bude stanovený na základe celkového počtu prihlásených družstiev. Jednotlivé družstvá sa v 1. až 4. kole stretnú vyraďovacím spôsobom (počet kôl bude závisieť od počtu prihlásených družstiev v jednotlivých regiónoch).
Všetkých 32 víťazov z jednotlivých oblastí sa ďalej stretne vyraďovacím spôsobom v ďalších dvoch kolách, pričom najlepších osem družstiev si zaistí postup do finálového turnaja.
Internetové stánky turnaja
Pre účastníkov turnaja Coca-Cola Školský pohár, ale aj pre širokú verejnosť a médiá, sú pripravené interaktívne webové stránky. Sú tam k dispozícii prihlášky, úplné informácie o turnaji, vyžrebovaní, postupe družstiev, cenách, pravidlách turnaja, aj dôležité kontakty na organizátorov turnaja aj na všetky školské družstvá. V neposlednom rade je pre účastníkov turnaja pripravené množstvo súťaží a hier, a to všetko na oficiálnych stránkach spoločnosti Coca-Cola: www.cocacola.sk.
Vekové kategórie, družstvá a hrací čas
Turnaja Coca-Cola Školský pohár 2005 sa môžu zúčastniť všetci žiaci druhého stupňa základných škôl a ďalej žiaci prvých až štvrtých ročníkov osemročných gymnázií vo veku 12 až 16 rokov, narodení po 31.8.1989. Každé družstvo môže mať maximálne 6 hráčov zapísaných v zápise a zároveň prihlásených do turnaja. Vedúci družstva musí byť osoba, ktorá dovŕšila 18 rokov a je zodpovedná za správanie a vystupovanie všetkých členov družstva na ihrisku aj mimo neho počas celého turnaja.
Hrací čas je stanovený na 2x30 minút s prestávkou 30 minút. Ak skončí zápas nerozhodne, rozhodnú o jeho víťazovi pokutové kopy. Všetky zápasy rozhodujú najmenej dvaja rozhodcovia z radov učiteľov, trénerov alebo iných osôb odsúhlasených vždy obidvomi družstvami. Na finálový turnaj deleguje trojicu rozhodcov Slovenský futbalový zväz.
Futbalové vybavenie
Hráči jednotlivých družstiev sú povinní na stretnutie nastúpiť v drese tej istej farby pre celé družstvo s označeným číslom, v trenírkach a štulpniach. Družstvá sa pred každým jednotlivým zápasom dohodnú na farbe dresov, v prípade zhodnej farby je družstvo uvedené v hracom pláne na prvom mieste povinné zaistiť si odlišnú farbu dresov. Brankár sa musí odlišovať farbou dresu od vlastných hráčov aj hráčov súpera. Všetky zápasy turnaja sa hrajú s bežnou futbalovou loptou, ktorú zabezpečí usporiadateľské družstvo. Zápasy sa budú hrať na trávnatých alebo škvárových ihriskách s rozmermi uvedenými v pravidlách futbalu.
Prihláška do turnaja a súpiska hráčov
Podmienkou zaradenia družstva do turnaja je úplné vyplnenie a odoslanie prihlášky najneskôr do 15. marca 2005 na uvedenú adresu. Súčasťou prihlášky je menný zoznam obsahujúci maximálne 16 žiakov školy, ktorí sa za dané družstvo zúčastnia turnaja, meno vedúceho družstva a vyhlásenie riaditeľa o správnosti jednotlivých údajov uvedených v prihláške. Zoznam hráčov môže byť v opodstatnených prípadoch doplnený o ďalších žiakov danej školy. V takomto prípade však musí vedúci družstva zaslať organizátorovi ihneď novú súpisku hráčov. Na požiadanie organizátora je vedúci družstva povinný doložiť, že novo zaradený hráč na súpisku je žiakom danej školy.
Finálový turnaj
Finálový turnaj sa uskutoční pre 8 najlepších družstiev v júni roku 2005. V rámci dvojdenného pobytu absolvujú všetci účastníci športový a sprievodný program. Športová časť bude zameraná predovšetkým na zápasy v skupinách a zápasy o umiestnenie. Sprievodný program potom doplní túto športovú časť o zaujímavé súťaže, stretnutie s profesionálnymi futbalistami a ďalšie atrakcie. Do finále postúpi 8 víťazov jednotlivých regiónov. Družstvá budú rozdelené do dvoch skupín. Každý z účastníkov turnaja tak odohrá v skupine 3 zápasy systémom „ každý s každým“ . Víťazi jednotlivých skupín nastúpia proti sebe vo finále. Družstvá umiestené v skupine na druhom až štvrtom mieste odohrajú zápasy o konečné poradie podobným spôsobom ako víťazi. Na účastníkov finálového turnaja čakajú atraktívne ceny a na víťaza nezabudnuteľné zážitky zo zahraničného zájazdu za hviezdami európskeho futbalu.
Súčasťou sprievodného programu bude oficiálne otvorenie turnaja spojené s vyžrebovaním družstiev do jednotlivých skupín, výkonové súťaže vo futbale, autogramiáda prvoligových futbalistov a ďalší zaujímavý program.
Presné informácie o vyžrebovaní zápasov jednotlivých družstiev, finálovom turnaji a ďalšie informácie budú školám rozosielané s potvrdením účasti v turnaji do konca marca 2005.
 

Vyberte región